Smart energistyring gjennom en digital styringssentral som er tilrettelagt for energilagring er et viktig bærekraftig element i Smarte Nabolag. Det betyr at det vil være én eller flere utganger i sentralen for tilkobling av eksempelvis et batteri eller en akkumulatortank. Slik kan egenprodusert energi fra f.eks. solceller, eller energi som kjøpes inn når prisen er lav, lagres for senere bruk i form av strøm i batteri eller varmt vann i akkumulatortank.
Smart arkitektonisk utforming og gode teknologiske løsninger reduserer energibehovet og energiforbruket i dag og tilrettelegger for framtidige løsninger. Et eksempel på dette er plassering og størrelse av vinduer vurdert opp mot himmelretningen og solen. I tillegg vil det bli valgt de mest egnede teknologiske løsningene for hvert prosjekt.
Ved å bygge på en måte som legger til rette for utnyttelse av solceller på tak eller vegg, samt med en startpakke som gjør at man begynner å fange sol, tilpasser Smarte Nabolag husene for morgendagen. Vi ønsker å motivere boligkjøpere til å utnytte solenergien og dermed bidra til en bærekraftig fremtid. Boligene vil derfor få installert en startpakke med solcellepanel til en verdi av kr 20 000,- som kunden kan utvides etter eget ønske.
Vertikale eller horisontale kanaler for fremtidige løsninger betyr at det bygges en kanal eller et trekkerør inn i bjelkelag eller innerveggen. Slik kan det trekkes rør og ledninger når det i fremtiden dukker opp ny teknologi, nye løsninger og nye behov. Dette er med på å forenkle en moderniseringsprosess, og sørger for at Smarte Nabolag vil være smarte også i fremtiden.
Ønsker du mer informasjon eller har du interesse for Smarte Nabolag. Ta kontakt med oss.
KONTAKT OSSVed å skape arealeffektive hjem og arealeffektive nabolag bygger man smart - og for fremtiden. Felles rom og arealer er smart dersom det ikke er nødvendig å ha alt i eget hjem, men man likevel ønsker å ha tilgang til mange funksjoner.
Energieffektive løsninger sørger for at energien utnyttes godt både i dag og i fremtiden. Smart energistyring og energilagring vil bidra til lavere kostnader for hver enkelt og hele nabolaget.
Teknologi spiller en viktig rolle i livene våre. Derfor inneholder grunnpakken grunnleggende smarthusteknologi som tilpasses det enkelte boligprosjekt. Dette bidrar til en enklere og mer komfortabel hverdag samt et tryggere hjem.
God klimatilpasning av bygninger innebærer at det tas hensyn til eksempelvis sol, vind, topografi, nedbør, temperatur og grunnforhold i byggeprosessen. Med et klima i endring må fremtidens nabolag og hjem ta høyde for dette.
Smarte nabolag skal tilby beboerne en digital kommunikasjonsplattform som tilrettelegger for deling mellom beboerne på en enkel måte. I tillegg bidrar det til å skape kontakt mellom beboerne uansett behov, årstid og livssituasjon.